• Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 21049

Tarix : 19.09.2015, 14:00

Bölmə : Peçenye reseptləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
200 qr əridilmiş kərə yağı
100 qr xama
100 qr qatıq
1,5 stəkan şəkər tozu
4 yumurta
4 stəkan un
1 stəkan qoz
1 ç/q soda
vanil

Hazırlanması:
Şəkər tozu və yumurta mikserlə yaxşı qarışdırılır.

Üzərinə kərə yağı, semetan, qatıq əlavə olunub mikserin köməyi ilə aşağı sürətlə qarışdırılır.

Sonra un, soda, vanil ələkdən keçirilib əlnən qarışdırılır (xəmir yumuşaq olmamalıdır).

Qoz tavada biraz qızardılır və xırda doğranılır. Hazır xəmirə əlavə olunub əlnən qarışdırılır.

Xəmir 30 dəqiqə kənarda saxlanılır.

30 dəqiqədən sonra xəmir oxlovla 2sm qalınlığında açılır və armudu stəkanın köməyi ilə yumru dairələr kəsilir.

Tavaya pergament kağızı qoyulur və kəsilmiş dairəvi xəmirlər düzülür. Üzərinə şəkər tozu əlnən səpilir.


Əvvəlcədən 190 dərəcə isidilmiş sobada 15-20 dəqiqə bişirilir.

Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT

Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT

Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT

Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT

Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT

Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT

Qozlu peçenye resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: qarışdırılır, stəkan, əlnən, yumurta, xəmir, Üzərinə, köməyi, olunub, əlavə, şəkər, vanil, qatıq, dəqiqə, yumru, saxlanılır, kənarda, dairələr, dəqiqədən, stəkanın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN