• Şokoladlı çatlaq qurabiyə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12715

Tarix : 7.02.2016, 23:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
125 q şəkərsiz şokolad, doğranmış
1/4 stəkan (60 q) duzsuz kərə yağı
1 + 1/2 stəkan (235 q) ağ un
1/2 stəkan (45 q) Holland üsulu kakao tozu
2 çay qaşığı qabartma tozu
1/4 çay qaşığı duz
4 iri yumurta
2 stəkan (400 q) şəkər tozu
1 çay qaşığı vanil ekstraktı
1/2 stəkan (60 q) şəkər pudrası

Hazırlanması:
Şokolad və kərə yağını odadavamlı orta ölçülü dərin bir qaba qoyub qabı içində yüngülcə qaynayan su olan qazanın üzərinə yerləşdirin. Qab suya toxunmamalıdır. Tez-tez qarışdıraraq, yağ və şokolad tam əriyənə qədər qızdırın. Suyun üzərindən götürüb bir az soyumaq üçün kənara qoyun.
Başqa bir dərin qabda un, kakao tozu, qabartma tozu və duzu qarışdırın. Kənara qoyun.
İri bir qabda yumurtaları, şəkər tozunu və vanil ekstraktını qarışdırın. Mikserin orta sürətində təqribən 3 dəqiqə, açıq rəngli qatı qarışıq əldə edənə qədər çalın. Mikserin sürətini azaldıb ərinmiş şokolad qarışığını əlavə edin və eynicinsli kütlə alınana qədər çalın. Quru ərzaqları da əlavə edib tam qarışana qədər çalın.
Qabı streç örtüklə örtün və bərkiyənə qədər, 2 saat soyuducuda saxlayın. Xəmirdən toplar düzəltmək mümkün olmalıdır.
Rəfi sobanın orta gözünə yerləşdirin və sobanı 165ºC-yə qədər qızdırın. 2 kənarsız listi perqament kağızı ilə örtün. Balaca dərin bri qaba şəkər pudrası tökün.
Xörək qaşığı ilə xəmirdən götürüb əllərinizin arasında yumrulayın və 4 sm ölçülü toplar düzəldin. Hər bir topu şəkər pudrasınnın içində urvalayın. Əgər toplar əlinizə yapışırsa vaxtaşırı əllərinizi yuyun. Və qurabiyə düzəltməyə davam edin. Qurabiyələri əvvəlcədən hazırladığınız lisitin üzərinə bir-birindən 7.5 sm aralı düzün.
Sobaya listləri bir-bir qoyub üzəri şişənə və çatlayana qədər, 15-17 dəqiqə bişirin. Amma qurabiyələr toxunan zaman yalnız bir az bərk olmalıdır, çünki çox bərk olarsa soyuduqca daha da bərkiyəcək. Qurabiyələri listin içindəcə 5 dəqiqəliyinə soyumağa qoyun, sonra tamamilə soyumaq üçün kondiser telləri üzərinə yığın. Qurabiyələri hermetik qabın içərisində otaq temperaturunda 3 günə qədər saxlaya bilərsiniz.

Nuş olsun!
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN