• Fıstıqlı burma şirniyyatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 166

Tarix : 19.03.2019, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
15 ədəd paxlavalıq yuxa,
1,5 stəkan fıstıq,
250 qram kərə yağı,

Şərbəti üçün:
5 stəkan şəkər tozu,
3,5 stəkan su,
1/2 ədəd limon suyu.

Hazırlanması:
Paxlava yuxalarını ortadan ikiyə kəsin.

Yarısının üzərinə fırçaylakərə yağı sürtüb diğər yarısını da üzərlərinə sərin.

Hər bir parçanın üzərinə bolca toz fıstıq səpin.

Oxlav ilə rulon şəklində sarıyıb iki ucundan ortaya doğru yığaraq büzün və oxlavdan diqqətlicə çıxardın.

Fırın sinisinə kərə yağı sürtərək burmaları siniyə düzün və 190 dərəcə qızdırdığınız fırında üzərləri qızarana qədər bişirin.

30-40 dəqiqə dincəldikdən sonra üzərinə toz fıstıq səpərək servis edin.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: üzərinə, fıstıq, stəkan, burmaları, sürtərək, düzün, sinisinə, siniyə, çıxardın, büzün, yığaraq, oxlavdan, diqqətlicə, dərəcə, Fırın, fırında, dincəldikdən, sonra, səpərək, servis
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN