Tərkibi:15 ədəd paxlavalıq yuxa,
1,5 stəkan fıstıq,
250 qram kərə yağı,
Şərbəti üçün:5 stəkan şəkər tozu,
3,5 stəkan su,
1/2 ədəd limon suyu.
Hazırlanması:Paxlava yuxalarını ortadan ikiyə kəsin.
Yarısının üzərinə fırçaylakərə yağı sürtüb diğər yarısını da üzərlərinə sərin.
Hər bir parçanın üzərinə bolca toz fıstıq səpin.
Oxlav ilə rulon şəklində sarıyıb iki ucundan ortaya doğru yığaraq büzün və oxlavdan diqqətlicə çıxardın.
Fırın sinisinə kərə yağı sürtərək burmaları siniyə düzün və 190 dərəcə qızdırdığınız fırında üzərləri qızarana qədər bişirin.
30-40 dəqiqə dincəldikdən sonra üzərinə toz fıstıq səpərək servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, fıstıq, stəkan, burmaları, sürtərək, düzün, sinisinə, siniyə, çıxardın, büzün, yığaraq, oxlavdan, diqqətlicə, dərəcə, Fırın, fırında, dincəldikdən, sonra, səpərək, servis