• Çox praktik paxlavalıq yufkadan burma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 849

Tarix : 26.06.2021, 10:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar, Praktik reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 paket hazır paxlava yufka
200 qram kərə yağı
Yarım çay qaşığı duru yağ
Qoz (təxminən 3 stəkan)

Şərbət üçün
3, 5 stəkan toz şəkər
4 stəkan su
1 xörək qaşığı limon suyu

Hazırlanması:
Hər şeydən əvvəl bir qazana şəkər və su əlavə edib ocağın üstünə qoyun ki, qaynasın.
Qaynamağa başlayanda 10 dəqiqə qaynatın, üzərinə limon suyu əlavə edin və 2 dəqiqə daha qaynadın, şərbəti ocaqdan götürün və soyudun.
Sonra kərə yağı və duru yağı bir tavada əridin.Xəmiri açın və nəmli bir parça ilə örtün, əks halda quruyacaq.
Sonra, yağ qarışığını aralarına səpərək bir-birinin üstünə 2 parça xəmir qoyun, üstünə qoz səpin, oxlov açın və tavaya qoyun.
Sonda qalan kərə yağı qarışığını şirniyyatımıza səpin və əvvəlcədən qızdırılan 180 ° sobada yuxarı və alt qəhvəyi olana qədər bişirin.
Şirin sobadan ilk dəfə çıxdıqda üzərinə soyuq şərbət tökün.
Şərbəti udmasl üçün bir neçə saat gözlədikdən sonra verə bilərsiniz.

Nuş olsun!


Etiketlər: üstünə, stəkan, qoyun, səpin, limon, Sonra, əlavə, parça, şəkər, dəqiqə, qaşığı, üzərinə, qarışığını, şirniyyatımıza, qızdırılan, qalan, sobada, əvvəlcədən, oxlov, birinin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN