• Paxlava resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 728

Tarix : 16.03.2019, 21:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar, Xəmir işləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Arzu




Tərkibi:
3 yumurta
Paçka yarım yağ (250 qramlıq paçka və yarısı)
400 ml. xama
Vanil
Un - xəmir olana qədər
Maya
Duz

İçlik üçün:
1 kq. qoz ləpəsi
1 kq. şəkər tozu
1 paçka hil.(biz üyüdülmüş hil istifadə etdik)

Şərbət üçün:
3 stəkan şəkər tozu
2 stəkan su
Para limonun suyu

Yuxaları yağlamaq üçün isə, paçkadan qalan yağ və daha 3 paçka yağ lazımdı. Əvvəlcədən əridin.

Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmir üçün lazım olan ərzaqları bir qaba qarışdırıb yumşaq xəmir yoğurun.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


Xəmiriniz gələnə qədər içliyi hazırlaya bilərsiz. Qoz ləpəsini tavada qovurun.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


Bir az qovurandan sonra, bir dəsmalın arasında ləpələri ovun ki, qabıqları təmizlənsin. Sonra qozçəkən maşında üyüdün. Içinə şəkər tozu və hili də qatıb qarışdırın və içlik artıq hazırdır.

Bir balaca qazanda şərbəti də qaynadın, qaynayandan sonra isə limon suyu əlavə edin.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


Bu ərəfədə artıq xəmir tam gəlmiş olur, xəmiri iki yerə bölün və hər iki hissəni 2 böyük və 7 kiçik kündələrə ayırın.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


Ilk olaraq böyük kündəni açın. Açandan sonra yağlayıb arasına içliyi səpin.(şəkildə ən alt hissədir deyə, içlik biraz seyrək səpilib.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


beləcə hər layı yağlayın, ən üstə qalan böyük kündəni qoyun, paxlava formada cızın , üzərini yumurtalayib ya qoz ya fındıq batırın. Qoyun duxovkaya.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


Təxminən beş dəqiqə sonra çıxarıb kəsin. Yenidən qoyun bişməyə. Qızarandan sonra qalan yağı da paxlavanın üstündə gəzdirin, duxovkaya qoyun. Tam qızarandan sonra duxovkadan çıxarın, şərbəti əlavə edin, soyumağa buraxın, tam soyuyandan sonra kəsin.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT

Paxlava resepti - FOTO RESEPT

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


Onu da qeyd edim ki, bu reseptlə iki iri list paxlava alınır.

Paxlava resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: sonra, xəmir, böyük, qalan, şəkər, paçka, qoyun, içliyi, kündəni, kəsin, duxovkaya, paxlava, stəkan, artıq, qədər, şərbəti, əlavə, içlik, hissədir, gəlmiş
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN