• Fıstıqlı burma kadayıf resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19 415

Tarix : 4-07-2015, 18:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar / Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
0,5 kq təzə kadayıf,
400 q Antep fıstığı,
2 stəkan sadə yağ,

Şərbət üçün:
3 su stəkanı şərbət,
2 su stəkanı su,
Bir neçə damcı limon,

Hazırlanması:
Kadayfı uzun açıb arasına fıstıq yayın.
Buraraq şəkil verin.
Sadə yağ ilə siniyi yağlayın.
Burma kadayıfları siniyə düzün.
Sini ilə üzərini örtərək ocaq üzərində qızardın.
Sinidəki yağı süzüb tərs üzünü çevirin.
Yağı təkrar siniyə tökün.
Şirniyyatın o biri üzünü də qızardın.
Şərbət üçün su, şəkər və limon suyunu qaynadın. Kadayfın üzərinə isti şərbət gəzdirin.
Şirniyyatımız artıq servisə hazırdır.

Nuş olsun!
Etiketlər: şərbət, limon, qızardın, üzünü, stəkanı, siniyə, Şərbət, tökün, Şirniyyatın, şəkər, təkrar, kadayıf, Sinidəki, süzüb, suyunu, çevirin, qaynadın, servisə, hazırdır, olsun
BİZİ İZLƏYİN