• Türk paxlavası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11754

Tarix : 15.06.2016, 19:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
Xəmir üçün:

Yumurta – 2 ədəd
Süd – 1 st
Yağ – 150 qr
Maya – 20 qr
Qarğıdalı nişastası
Un – apardığı qədər

İçi üçün:
Qoz – 300 qr
Yağ – 600 qr

Şərbət üçün:
Şəkər tozu – 0.5 kq
Su -1 st

Hazırlanması:
Əvvəlcə süd, yumurta, yağ, maya və unu qatıb, xəmiri hazırlayın, və acımağa qoyun.
Xəmir hazır olduqdan sonra kündələri (qozdan bir az böyük) hazırlayın.
7 kündə götürüb, onları balaca açın,aralarına çoxlu nişasta səpib,üst-üstə qoyun.
Oxlov vasitəsilə üst-üstə yığdığınız yuxaları açın.
Tavanı yağlayıb,açdığınız yuxaları,bir-bir tavaya düzüb,aralarını yağlayın.
Üzərinə çəkilmiş qoz töküb, yenə 7 kündəni eyni qaydada açıb,üzərinə düzün. Kvadrat şəklində doğrayıb,sobaya qoyun.
Bişənə yaxın üzərinə hazırladığınız şərbəti əlavə edib, 8 dəq sobada saxlayıb götürəbilərsiniz. Artıq servisə hazırdır

Nuş olsun!

Etiketlər: qoyun, hazırlayın, üzərinə, yuxaları, Xəmir, töküb, kündəni, düzün, çəkilmiş, qaydada, Üzərinə, yağlayıb, Tavanı, tavaya, düzüb, yağlayın, aralarını, Kvadrat, doğrayıb
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN