• Hazır paxlava yuxası ilə dolma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12167

Tarix : 18.07.2016, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
1 kg.hazır paxlava yuxası
400 gr. Qoz
100 gr kərəyağı
1 su stəkanı duru yağ
3.5 su stəkanı su
4 su stəkanı şəkər
Limon suyu

Hazırlanması:
Mən iki çeşid şirniyyat hazırladım.
Bir dolma şirniyyatı , ikincisi isə burma paxlava.
Dolma şirniyyatına təxmini 6-8 qat yuxanın baş tərəfinə qozları sərək və rulon edək. 3 sm enində dilimlərə kəsərək boşqaba düzün.

Burma paxlavası isə tək yuxaya qoz səpib oxlov ilə bükərək büzür.

Üzərinə əridilmiş kərəyağını və duru yağını töküb 200 dərəcəlik sobada qızarana qədər bişirin.

Biri isti, biri soyuq olacaq şəkildə şərbətini tökək.

2 saat sonra şirniyyatımız servisə hazırdır.

Nuş olsun!

Etiketlər: stəkanı, dolma, paxlava, Üzərinə, əridilmiş, yağını, dərəcəlik, töküb, kərəyağını, bükərək, paxlavası, Burma, yuxaya, səpib, sobada, oxlov, büzür, qədər, şirniyyatımız, sonra
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN