Tərkibi:
Xəmir üçün:12 yumurta
3 st. şəkər tozu
2,5 st. un
2 dolu ç.q. qabartma tozu
1/2 x.q. kakao
vanil
«Çivas» viskisi
Krem üçün:500 q kərə yağı
1 banka qatılaşdırılmış süd
3 x.q. kakao
çəyirdəksiz gilənar (mürəbə və ya kompotdan da olar)
konyak, yaxud araq (gilənar üçün)
Hazırlanması:10 gün əvvəldən gilənarı konyak və ya arağın içinə qoyun. İstifadə edərkən konyakı süzün.
Biskvit hazırlamaq üçün yumurtanı şəkər tozu ilə çalın. Kakao, vanil, viski, un və qabartma tozunu əlavə edib çalın. Həcmi böyüməlidir.
Kənarları açılan qabı (diametri 28 sm) yağlayın, un səpin, xəmiri içinə tökün. Sobanı 160 dərəcəyədək qızdırın. Biskviti sobada təxminən 1 saat 20 dəqiqə bişirin. Sonra bunu sobadan çıxarın. Qabın kənarlarını açın, üzərinə yaş dəsmal çəkin (üstü yumşaq olsu deyə). Sonra elə bu dəsmalla birlikdə 30 dəqiqəliyə sobanın içinə qoyun (əgər soba bir neçə yarusludursa, lap aşağı yarusunda qoyun). Bu zaman temperatur yenə 160 dərəcə olmalıdır. 9-10 sm hündürlükdə biskvit alınır.
Hazır biskviti sobadan çıxarın. Soyudun. Sonra üstünü kəsib götürün (sapla daha səliqəli alınır). Altdakı korjun kənarlarını və altını 2 sm qalınlıqda olmaqla «divar» kimi saxlayıb, içini oyun.
Oyduğunuz biskviti hissələrə bölün (lap xırda eləməyin).
Krem üçün olan ərzaqları çalın. Oyub xırdaladığınız biskviti kremlə qarışdırın. Buraya süzdüyünüz gilənarı, həmçinin zövqə görə, xırdalanmış qoz da əlavə edə bilərsiniz. Qarışdırın. Alınan kütləni alt korjun içinə doldurun. «Qapağını» (ikinci korju) üstünə qoyun. Üzərinə qlazur çəkin. Bir gecə soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, içinə, çalın, biskviti, Sonra, əlavə, gilənarı, sobadan, korjun, alınır, kənarlarını, çıxarın, konyak, çəkin, şəkər, kakao, vanil, gilənar, qabartma, altını