• Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6956

Tarix : 21.10.2014, 15:00

Bölmə : Tort reseptləri, Meyvəli şirniyyatlar, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Xəmir üçün:

12 yumurta
3 st. şəkər tozu
2,5 st. un
2 dolu ç.q. qabartma tozu
1/2 x.q. kakao
vanil
«Çivas» viskisi
Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT


Krem üçün:
500 q kərə yağı
1 banka qatılaşdırılmış süd
3 x.q. kakao
çəyirdəksiz gilənar (mürəbə və ya kompotdan da olar)
konyak, yaxud araq (gilənar üçün)
Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT


Hazırlanması:
10 gün əvvəldən gilənarı konyak və ya arağın içinə qoyun. İstifadə edərkən konyakı süzün.
Biskvit hazırlamaq üçün yumurtanı şəkər tozu ilə çalın. Kakao, vanil, viski, un və qabartma tozunu əlavə edib çalın. Həcmi böyüməlidir.
Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT


Kənarları açılan qabı (diametri 28 sm) yağlayın, un səpin, xəmiri içinə tökün. Sobanı 160 dərəcəyədək qızdırın. Biskviti sobada təxminən 1 saat 20 dəqiqə bişirin. Sonra bunu sobadan çıxarın. Qabın kənarlarını açın, üzərinə yaş dəsmal çəkin (üstü yumşaq olsu deyə). Sonra elə bu dəsmalla birlikdə 30 dəqiqəliyə sobanın içinə qoyun (əgər soba bir neçə yarusludursa, lap aşağı yarusunda qoyun). Bu zaman temperatur yenə 160 dərəcə olmalıdır. 9-10 sm hündürlükdə biskvit alınır.
Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT


Hazır biskviti sobadan çıxarın. Soyudun. Sonra üstünü kəsib götürün (sapla daha səliqəli alınır). Altdakı korjun kənarlarını və altını 2 sm qalınlıqda olmaqla «divar» kimi saxlayıb, içini oyun.
Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT


Oyduğunuz biskviti hissələrə bölün (lap xırda eləməyin).
Krem üçün olan ərzaqları çalın. Oyub xırdaladığınız biskviti kremlə qarışdırın. Buraya süzdüyünüz gilənarı, həmçinin zövqə görə, xırdalanmış qoz da əlavə edə bilərsiniz. Qarışdırın. Alınan kütləni alt korjun içinə doldurun. «Qapağını» (ikinci korju) üstünə qoyun. Üzərinə qlazur çəkin. Bir gecə soyuducuda saxlayın.
Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT

Klassik sərxoş gilənar tortu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: qoyun, içinə, çalın, biskviti, Sonra, əlavə, gilənarı, sobadan, korjun, alınır, kənarlarını, çıxarın, konyak, çəkin, şəkər, kakao, vanil, gilənar, qabartma, altını
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica