• Yeni İl tortu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19 712

Tarix : 29-12-2016, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
5 yumurta
1 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu

İçlik üçün:
400 ml krem
400 ml şokolad
istənilən meyvələr
ağ və yaşıl şəkər xəmiri

Hazırlanması:
Yumurta və şəkəri yüksək dövrdə 4-5 dəqiqə çalırıq, qalan quru vəsaitləri ələyib içinə qaşıq-qaşıq qoyub taxta bir qaşıqla qarışığı söndürmədən yediririk. Bu mərhələdə və bundan sonra mikser heç istifadə edilmir. Yağlanmış və unlanmış qəlibə (Mənim qəlibinin 6-8 nəfərlik) tökürük və əvvəldən isidilmiş 160 dərəcədə 25-30 dəqiqə bişiririk.

Ganaj üçün də kremi sous qabına alıb qaynama nöqtəsinə gətirirsiniz, şokoladları içinə qoyub edirik və ocaqdan alıb soyuducuda 2 saat saxlayıb çırpırıq.

Şəkər xəmiriylə örtmək üçün tortu kremləyib meyvələri qoyduqdan sonra ən son hər yeri krem ​​ilə bağlayıb 2 saat soyuducuda saxlamağı təklif edərəm ki, krem ​​yaxşıca donsun. Daha sonra şəkər xəmiri (təxminən yarım kilo yeyir), zəminə pudra şəkəri səpib oxlov ilə açıb, açdığınız xəmiri tortun üzərinə yerləşdirmək lazımdır. Çoxluqları da bıçaqla kəsə bilərsiniz. Bu mərhələdən sonra tortun üzərinə çox basdırmayın ki kənarları açılmasın.

Daha sonra üzərini istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, xəmiri, şəkər, dəqiqə, üzərinə, bilərsiniz, içinə, qoyub, qaşıq, tortun, şəkəri, stəkanı, soyuducuda, paket, edirik, bağlayıb, saxlamağı, donsun, ​​yaxşıca, edərəm
BİZİ İZLƏYİN