• Xama tortu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 168

Tarix : 18-02-2017, 14:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 banka bişmiş süd
100 qram şəkər
8 xörək q. un
100 qram kərə yağı
500 qram 20%-li xama
1 xörək q. kakao
1 çay q. qabartma tozu
2 yumurta

Hazırlanması:
Kərə yağını yumurta ilə çalın.
Bismiş süd əlavə edib qarışdırın.
Qaqartma tozunu una qatıb üzərinə əlavə edin.
Xəmiri iki hissəyə bölün.
Bir hissəyə kakao qatıb qarışdırın.
Soba qabını yağlayın.
Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəli sobada xəmirləri 20 dəqiqə bişirin.
Hazır korjları yarıdan 2 yerə bölün.
Kənarlarını kəsin.
Alt korjdan başqa o birilərini çəngəllə deşin.
Kremi hazırlamaq üçün xamanı şəkərlə çalın və korjları kremləyib üst-üstə düzün.
Kəsdiiniz korların kənarlarını ovub tortun üstünə kənarlarına səpin.
12 saat soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!
Etiketlər: hissəyə, çalın, əlavə, qarışdırın, qatıb, yumurta, korjları, bölün, xörək, kakao, hazırlamaq, xamanı, şəkərlə, çəngəllə, başqa, korjdan, birilərini, kremləyib, deşin, Kremi
BİZİ İZLƏYİN