• Qaymaqlı toyuq şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6522

Tarix : 8.12.2017, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər, Toyuq yeməkləri, Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
1 toyuq budu
1 dəfnə yarpağı
200 ml. qaymaq
2 x.q. kərə yağı
2 x.q. un
duz
istiot

Hazırlanması:
1. Toyuğun budunu az xodda suda bişiririk. Dəfnə yarpağı və duz əvvəldən əlavə edirik. Bişmiş toyuğu çıxardırıq bulyondan və tikələrə didirik. Bulyonu narın süzqəcdən keçirdirik.
2.Kərə yağını dərin qazanda əridirik. Üstünə un əlavə edib biraz qızardırıq. Üstünə 4 st. toyuq bulyonunu əlavə edirik. Yaxşı qarışdırın ki, un topları əmələ gəlməsin.
3. Didilmiş toyuq ətini əlavə edirik şorbaya. Üstünə qaymağı tökürük. Qaynayana gədər bişiririk. Qaynayanda altını keçirdirik.
Duz və istiot əlavə edirik.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)


Etiketlər: əlavə, edirik, toyuq, Üstünə, bişiririk, keçirdirik, istiot, yarpağı, qarışdırın, topları, əmələ, Yaxşı, biraz, bulyonunu, gəlməsin, qızardırıq, ətini, gədər, Qaynayanda, altını
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN