• Kəsmə şorba resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 843

Tarix : 20-12-2015, 18:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Kərə yağı,
1 çay stəkanı yaşıl mərcimək,
1 yuxalıq ev əriştəsi,
1 ədət soğan,
Duz ,
Tərxun

Hazırlanması:
Əvvəlcə mərciməyi bişirin.
Sonra bir qazana kərə yağı koyun və yeməklik doğranan soğanları bir az qovurun.
Yemək qaşığının ucuyla datmat əlavə edin.
Mərciməkləri bir az qaynadın.
Duzunu əlavə edin.
Sonra əriştələri əlavə edərək bişənə qə
dər qaynadın.
Bişən kəsmə şorbasına tərxun otu tökərək isti-isti servis edn.
Not: Əriştəni hazırlamaq üçün 1 yumurta, un, duz, su ilə xəmir yoğurun.
Dincə qoyulan xəmiri açın ve düz xətt şəklində kəsin.
1 qazan şorbaya 1 yuxalıq əriştə yetəcəkdir.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, Sonra, yuxalıq, qaynadın, servis, Əriştəni, hazırlamaq, yumurta, tökərək, tərxun, bişənə, Bişən, kəsmə, şorbasına, xəmir, yoğurun, şorbaya, əriştə, yetəcəkdir, olsun
BİZİ İZLƏYİN