• Əriştəli mərcimək şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 262

Tarix : 23-02-2016, 23:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 stəkan yaşıl mərcimək,
1 stəkan əriştə,
1 quru soğan,
1 yemək qaşığı tomat,
3-4 stəkan ət suyu,
Duz,
Istiot,
Pul bibər,
Nanə,
Yarım stəkan duru yağ,

Hazırlanması:
Əvvəlcə mərciməyi 5 dəqiqə qədər bişirib suyunu süzün. Bir qazana duru yağ qoyub içinə soğan töküb qızarana qədər qovurun. Ardından tomatı əlavə edib qovurun. Sonra ət suyunu əlavə edin. Qaynayan suya bişirdiyiniz mərciməkləri əlavə edin. Duzunu və ədviyyatlarını zövqünüzə uyğun tökün. Əriştələr yumşalana qədər bişirin. Əriştəli mərcimək şorbası isti – isti servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, mərcimək, əlavə, qədər, suyunu, şorbası, qovurun, soğan, Əriştəli, Sonra, qızarana, içinə, tomatı, töküb, Ardından, mərciməkləri, Əriştələr, tökün, yumşalana, bişirin
BİZİ İZLƏYİN