• Turşəngli doğramac resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11273

Tarix : 17.06.2014, 01:08

Bölmə : Sulu yeməklər, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Su – 3 l
Təzə turşəng – 500 q.
Kartof – 5 ədəd
Yumurta – 5 ədəd
Kolbasa (və ya vetçina) — 500 q.
Təzə xiyar – 400 q.
Qatıq (yağlılığı 2,5%) – 1 l.
Yaşıl soğan – 1 dəstə
Şüyüd -1 dəstə
Qırmızı turp – 200 q
Kərəviz, cəfəri (zövqə görə)

Hazırlanması:
3 litr suyu qazana əlavə edib, qaynamağa qoyururq.
Sonra turşəngləri doğrayıb qaynayan suya tökürük. 10 dəqiqə qaynayandan sonra onu soyumağa qoyuruq.
Ayrıca qazanda isə yumurta və kartof qaynadılır.
Sonra kolbasa, yumurta, karfot, xiyar, turp və göyərtilər doğranılır.
İnqredietnlər duzlanır və qarışdırılır, üzərinə 1 litr kefir tökül2r.
Sonra soyumuş turşəng bulyonu buraya əlavə edilir və artıq hazır olan turşəng doğramacını soyumaq üçün soyuducuya qoyuruq.
Bəzəndaha da turşməzə olsun deyə, doğramaca sirkə damcıları əlavə etmək olar.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, turşəng, Sonra, olsun, dəstə, yumurta, qoyuruq, xiyar, kefir, üzərinə, tökül2r, bulyonu, soyumuş, qarışdırılır, İnqredietnlər, karfot, kolbasa, göyərtilər, doğranılır, buraya
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
gnl
tursreng nedi bilmirem

amma qesengdi[center][/center]

Turşəng spanağa oxşayır, sadəcə turş olur.

Hörmətlə: DADLI
18 iyun 2014 15:33
1
BİZİ İZLƏYİN