• Bulku resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 320

Tarix : 2.12.2018, 12:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : r_sevdaa




Tərkibi:
Xəmir üçün:
150 qr. xama,
2 ədəd yumurta,
2 armudu st. ilıq süd,
1/2 armudu st. duru yağ,
1.5 armudu st. şəkər tozu,
100-150 qr. kərə yağı (yumşalmış),
1 ç.q. cirə, razyana,
2 ç.q. quru maya,
1/2 ç.q. duz,
apardığı qədər un

Şərbət üçün:
1.5 armudu st. şəkər tozu,
1/3 armudu st. su,
limon qabığı,
1 ç.q. limon suyu

Üzəri üçün:
yumurta,
bitki yağı,
küncüt

Hazırlanması:
Xəmir üçün qeyd olunmuş bütün ərzaqları bir qaba töküb, əlimizlə yoğururuq. Yumşaq, ələ yapışmayan xəmir alınır. Xəmiri acıması üçün isti yerdə saxlayırıq. Həcmi 2-2.5 dəfə artdıqdan sonra xəmirə istədiyimiz formanı verib, soba qabına yerləşdiririk. Bir müddət daha gözlətdikdən sonra yumurta və bitki yağını qarışdırıb, xəmirin üzərinə çəkirik. Zövqə görə küncüt və ya çörəkotu səpib, 180 dərəcə istilikli sobada bişməyə qoyuruq. Hazır olana yaxın sobadan çıxardırıq və üzərinə kərə yağı sürtüb, 1 dəqiqəlik yenidən sobaya qoyuruq. Sobadan çıxardıb, əvvəlcədən bişirib, tam soyutduğumuz qatı şərbəti üzərinə yayırıq. 1-2 dəqiqə sobada saxladıqdan sonra götürürük.

Nuş olsun!

Etiketlər: armudu, sonra, üzərinə, yumurta, sobada, küncüt, limon, bitki, Xəmir, şəkər, qoyuruq, istilikli, Hazır, bişməyə, olana, çörəkotu, çəkirik, xəmirin, Zövqə, yaxın
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica