Tərkibi (3-litrlik qazan):1,8 kq bibər
1,4-1,5 kq pomidor
60 q şəkər tozu
30 q duz
30-50 q bitki yağı
1 ç.q. sirkə
Hazırlanması:Pomidorları yuyub ət maşınından, yaxud sürtgəcin xırda gözündən keçirin.
Bibəri yuyun, toxumlarını təmizləyin, 4-6 yerə bölün (ölçüsündən asılı olaraq).
Xırdalanmış pomidorları qazana yığın, şəkər tozu, duz və bitki yağı əlavə edin, ocağın üstə qoyun. Qaynara düşəndə bibərləri əlavə edin, qarışdırın, 20 dəqiqə bişirin.
Bu müddət ərzində bankaları sterilizə edin.
Leço qazanını ocaqdan götürün, sirkə vurub qarışdırın.
Sterilizə edilmiş bankalara yığıb 5 dəqiqə qaynar suda qaynadılmış qapaqlarla bağlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: bitki, qarışdırın, dəqiqə, əlavə, şəkər, sirkə, müddət, ərzində, ocağın, bankaları, bişirin, qoyun, sterilizə, bibərləri, Qaynara, düşəndə, götürün, qaynadılmış, qaynar, qapaqlarla