• Qiyməli kartof dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 22 456

Tarix : 15-07-2015, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Dolmalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
4 böyük kartof,
500 q qiymə,
1 soğan,
2 böyük pomidor,
1 kök,
1 qırmızı bibər,
3 sivri bibər,
1 dəstə kərəviz saplağı,
Duz,
8 ədəd bibər,

Sosu üçün:
3 böyük pomidor,
2 yemək qaşığı zeytun yağı,
1 şirniyyat qaşığı hazır bibər sosu,
Duz,
Istiot,
2 dəstə doğranmış reyhan,
1 şirniyyat qaşığı sirkə,

Hazırlanması:
Sos üçün pomidorları rəndələyin.
Zeytun yağını qızdırıb pomidorları qovurun.
Doğranmış reyhanı da əlavə edin.
1 stəkan isti su əlavə edin.
Qazanın qapağını örtərək pomidorların suyu yarıya qalana qədər bişirın.
Ocaqdan alın.
Duzu, sirkəni və ədviyyatları əlavə edib dadlandırın.
Kartofların qabığını soyub buxarda bişirin.
Qiməli qarışıq üçün soğanı soyub doğrayın və qiymə ilə birlikdə bir neçə dəqiqə qovurun.
Küp halında doğranmış kökü, bibəri və pomidoru əlavə edin.
Orta atəşdə suyunu azca çəkənə qədər qovurun.
Ən sonda isə incə doğranmış kereviz saplağını və duzunu əlavə edin.
Qazanın qapağını örtün.
Orta atəşdə suyunu çəkənə qədər bişirin.
Ocaqdan alın.
Kartof bişincə eninə ikiyə kəsin.
Içərisini azca oyaraq istiyə davamlı qaba yığın.
Içərisinə qiymə qarışığını doldurun.
Acı bibərləri üzərinə düzün.
Sosu qaba əlavə edin.
180 dərəcəyə qədər qızdırılmış fırında 15 dəqiqə bişirin.
Fırından alıb yeməyi isti halda servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qədər, bibər, qiymə, qovurun, böyük, doğranmış, bişirin, qaşığı, qapağını, Ocaqdan, dəqiqə, pomidorları, şirniyyat, soyub, dəstə, atəşdə, çəkənə, suyunu, pomidor
BİZİ İZLƏYİN