• Dana ətindən İslim kababı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 673

Tarix : 1-01-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Kabablar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
3 ədəd uzun badımcan,
3 ədəd bibər,
1 soğan,
300 q dana əti,
1 yemək qaşığı pomidor tomatı,
2 ədəd pomidor,
3 diş sarımsaq,
Ədviyyatlar,

Hazırlanması:
Badımcanları 20-25 dəqiqə duzlu suda saxlayın.
Daha sonar yuyaraq kağız dəsmala bükün.
Uzunsov halda doğrayın.
Yağda qızardın.
Çox bişirməyin.
Ayrı bir qazanda quşbaşı doğranmış ətləri bişirib , yağsız qovurun.
Ətlər öz suyunu çəkdikdən sonar soğanı və 2 yemək qaşığı duru yağı əlavə edin.
Bibərlərin 2 dənəsini, pomidorların isə 1 dənəsini sarımsaq, tomat, ədviyyatlar , duz, 1 stəkan su əlavə edərək bişirin.
Sonar bir kasaya 3 dənə qızardılmış badımcanları üstəgəl şəklində düzün.
Orta hissəinə hazırladığınız ərzaqlardan qoyaraq badımcanları bükün, üzərinə pomidor və bibər qoyaraq kurdan ilə açılmayacaq şəkildə bərkidin.
Hazırladığınız badımcanları fırında, ocaqda bişirə bilərsiniz.
Qazana, yaxud da fırında bişirəcəyiniz xörəyin üzə rinə 1 stəkan isti su və 1 yemək qaşığı tomat ilə hazırladığınız sosu töküb bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: pomidor, qaşığı, yemək, badımcanları, hazırladığınız, sonar, tomat, fırında, bişirin, əlavə, bibər, stəkan, qoyaraq, sarımsaq, bükün, dənəsini, şəklində, düzün, hissəinə, Sonar
BİZİ İZLƏYİN