• Pomidor souslu, pendirli köftə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 420

Tarix : 15-03-2017, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Souslar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
Küftəsi üçün:
500 qr. dana qıyma
1 su stəkanı çörək qırıntısı
1 ədəd soğan
2 ədəd yumurta
10 qr quru kəklikotu
10 qr quru reyhan
15 qr duz
5 qr qara bibər

Pomidor sousu və pendir üçün:
4-5 ədəd pomidor - soyulmuş, doğranmış
2 diş sarımsaq
5 qr quru kəklikotu
10 qr toz şəkər
0,5 su stəkanı zeytunyağı
10 qr duz
5 qr qara bibər
200 qr. kaşar pendiri - rəndələnmiş, üzəri üçün

Hazırlanması:
Küftə üçün olan vəsaitləri yoğurun. Arıdından qoz böyüklüyündə küftələr edib tavada ətrafı yaxşıca rəng alana qədər çevirin . Pomidor sousu üçün bir qazanda bütün vəsaitləri qaynadın və tavada bişən köftelerin üzərinə tökün .Son olaraq üzərinə kaşar pendiri səpib, 180 dərəcədə əvvəlcədən qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: sousu, Pomidor, kaşar, pendiri, üzərinə, tavada, bibər, vəsaitləri, kəklikotu, stəkanı, bütün, qaynadın, bişən, qazanda, qədər, yaxşıca, alana, köftelerin, çevirin, tökün
BİZİ İZLƏYİN