Tərkibi:50 q ağ göbələk qurusu
700 q kartof
400 q pendir (əridilmiş)
150 q yerkökü
göy soğan, yaxud 150 q baş soğan
duz
istiot
Hazırlanması:Göbələklərin üstünə qaynar su töküb yarım saat saxlayın. Sonra onları doğrayın.
Qazana təxminən 3 l s tökün, qaynara düşəndə göbələkləri əlavə edin, duz vurun. Təxminən 30 dəqiqə bişirin. Göy soğanı halqa doğrayın (baş soğanı isə xırda doğrayın). Yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirin. Kartofu kubik, yaxud uzunasına doğrayın, qazandakı göbələklərə əlavə edib təxminən 10 dəqiqə qaynadın.
Soğan əlavə edin. Sonra isə yerkökünü, bişirin.
Hazır olana yaxın pendiri əlavə edin. Lazım gələrsə, duz, istiot vurun, qarışdırıb ocaqdan götürün.
Nuş olsun!
Etiketlər: doğrayın, əlavə, təxminən, Sonra, dəqiqə, soğanı, bişirin, istiot, vurun, soğan, yaxud, qazandakı, qaynadın, uzunasına, göbələklərə, Kartofu, sürtgəcin, gözündən, keçirin, Soğan