• Yeni İl - Bibəriyəli Steak resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 885

Tarix : 6-12-2017, 22:30

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
500 qram kontrfile

Marinasyonu üçün:
1 yemək qaşığı soğan suyu
1 çay qaşığı dəniz duzu
2 çay qaşığı üyüdülmüş toz qara bibər
1 çay qaşıq təzə rozmarin
1 diş sarımsaq
3 yemək qaşığı zeytunyağı

Bişirmə üçün:
1 çay qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı təzə rozmarin

Hazırlanması:
QEYD: Ətinizin maksimum 1,5 barmaq qalığınlığında olmasına diqqət edin. Bu şəkildə Marines içinə daha tez işləyəcək və daha tez bişəcək. Az bişmiş istəyirsinizsə arxalı önlü ümumi 3, orta-yaxşı bişmiş istəyirsinizsə arxalı önlü ümumi 8, çox yaxşı o bişmiş istəyirsinizsə ümumi 10 dəqiqə bişirin.

Təzə bibəriyə incə bir şəkildə doğrayın.
Sarımsağın qabıqlarını soyun. Rəndə köməyiylə ən incə şəkildə rəndələyin.
Bir qarışdırma qabının içinə bütün vəsaitlərini əlavə edin.
Ətinizin bu qarışığın içinə qoyun və yaxşıca harmanlayın.
Üzərini bağlayıb ən az 5 saat soyuducuda istirahət etdirin.
Dəmir tökmə tavanı istilədin.
Yaxşıca isinəndən sonra marine etdiyiniz əti arxalı önlü möhürləyin.
Mühürləmə əsnasında kərə yağı və təzə bibəriyə əlavə edərək dadlıandırın.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN