• Ətli əkmək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 38323

Tarix : 26.05.2014, 12:36

Bölmə : Ət yeməkləri, Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Xəmir üçün:

1 st. ilıq su
1/3 st. bitki yağı
1 ç.q. quru maya
1 ç.q. duz
1 ç.q. şəkər tozu
2,5-3 st. un

İç üçün:
300 q yağsız mal əti
1 baş soğan
2 yetişmiş pomidor
4 yaşıl bibər
duz
qara istiot
qırmızı şirin istiot
üyüdülmüş zirə
qırmızı acı istiot (təzə, zövqə görə)

Hazırlanması:
Bir qabda ilıq suyu, quru mayanı və şəkər tozunu qarışdırın, duz və bitki yağı əlavə edin, yaxşıca qarışdırıb tədricən un əlavə edərək xəmir yoğurun. Pizza xəmiri qatılığında alınmalıdır.

Xəmiri isti yerdə ən azı 5 dəqiqə saxlayın, ya da içi hazırlayacağınız müddət qədər.

Əti ət maşınından keçirin. Baş soğan və pomidoru, şirin bibəri xırda doğrayın. Sonra blenderdə duz və ədviyyat əlavə etməklə eynicinsli kütlə alınanadək xırdalayın.

Gəlmiş xəmirdən yumurta boyda parça qoparıb kündələyin, bacardıqca nazik yayın. Yuxa çox nazik olmalıdır.

Xəmirin üzərinə içdən nazik yayın.

Bu qayda ilə digər yuxaları da hazırlayın. Bitki yağı çəkilmiş siniyə düzüb 250-270 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun.

Qızılı-qəhvəyi rəng alıncayadək bişirin.

Süfrəyə isti-isti, doğrayıb verin.

Nuş olsun!
Etiketlər: nazik, istiot, əlavə, qırmızı, yayın, şirin, şəkər, bitki, soğan, içdən, bacardıqca, üzərinə, eynicinsli, kündələyin, olmalıdır, Xəmirin, parça, xəmirdən, Gəlmiş, xırdalayın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
Totu
Dadli olar,,,,,
2 may 2016 15:33
3
Offline
raqsana
maraqli yemek reseptidir. saabah hazirlayaram 127
14 sentyabr 2014 13:43
2
Offline
deniz_666
super canim
20 iyun 2014 17:28
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN