• Heyva mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1374

Tarix : 9.12.2020, 12:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 litrlik banka üçün
1 kilo çəkirdəyi çıxarılmış heyva (təxminən 4-5 ədəd)
1 stəkan su
Bir çimdik limon duzu

Hazırlanması:
1. Heyvaları yarıya bölüb, sonra isə hər yarını iki hissəyə bölün. İçlərini kəsib atın. Nə nazik, nə də ki çox qalın olan dilimlərə doğrayın – təxminən 0.5 sm qalınlığında. Bunun üçün ya ziqzaqlı bıçaqdan ya da adi bıçaqdan istifadə edə bilərsiniz.
2. İndi isə heyvanı çəkin – hər kiloya bir kilo şəkər tozu istifadə edəcəyinizə görə, gərək ölçülər üst-üstə düşsün.
3. Heyvanı, şəkər tozunu və suyu ləyənə qoyun. Orta hərarətdə bişirin. Arada bir qarışdırın. Kəf yığılarsa, kəfkirlə yığın.
4. Mürəbbə təxminən 50 dəqiqə – 1 saatdan sonra hazır olmalıdır. Hazır mürəbəınin rəngi narıncı-qırmızıtəhər olmalıdır, şirəsi isə bir qədər qatılaşmalıdır.
5. Mürəbbə hazır olmazdan 5 dəqiqə qabaq, ona limon tuzu əlavə edib bişirin.
6. Mürəbbə soyuduqdan sonra onu bankaya yığın.

Nuş olsun!


Etiketlər: sonra, təxminən, Mürəbbə, dəqiqə, hazır, yığın, bıçaqdan, şəkər, bişirin, istifadə, olmalıdır, limon, qarışdırın, Arada, əlavə, qabaq, soyuduqdan, hərarətdə, tozunu, ləyənə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
şirinə
Diqqət! Sizdə gizli mətnin baxışı üçün hüquq yoxdur.
10 dekabr 2020 13:27
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN