• Stamppotu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 173

Tarix : 12-08-2018, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 1-2

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
5 kartof
2 baş soğan
200 qr. turşu ağ kələm
30 qr. kərə yağı
1-2 ədəd sardelka
duz
istiot

Hazırlanması:
Kartofu soyub duzdu suda bişiririk, sardelkanı kartofun üsdünə qoyuruq ki o da bişsin. Turşu kələmi 20 dəq. ayrı qazanda suda bişiririk (bəli bəli bişiririk)
Soğanı xırda kəsib günəbaxan yağında qızardırıq. Kartof bişəndə kərə yağı əlavə edirik və püre halına gətiririk. Turş kələmi və soğanı əlavə edirik. Yaxşı qarışdırırıq. Püre 2-3 saat qalsa daha dadlı olacaq. Püreni boşqaba qoyub üsdünə sardelka qoyuruq. Göy soğan səpirik. İstəyə görə sousdar və ya ərinmiş pendir əlavə etmək olar. Gördüyünüz kimi, sadə və əl verişlidir
Püreyə turş kələm əvəzi başka kələm növləri, ispanaqda qatmaq olar. Dediyim kimi, stamppotun növləri olduğca coxdur.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: əlavə, kələm, üsdünə, qoyuruq, kələmi, bişiririk, növləri, edirik, soğan, sardelka, İstəyə, ərinmiş, pendir, sousdar, səpirik, olacaq, dadlı, Püreni, boşqaba, qoyub
BİZİ İZLƏYİN