• Mal ətindən jiqo resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14101

Tarix : 25.09.2014, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1,5 kq mal əti
0,5 st. quyruq yağı
100 q quyruq
1-2 ədəd cəfəri kökü
2 təzə pomidor
2 yerkökü
1 kərəviz
1 st. turşumuş süd
0,5 st. şərab
qara istiot
duz

Hazırlanması:
Əti döyün, üzərində kəsiklər edib xırda doğranmış quyruq və yerkökünü içinə doldurun (yaxud içinə yayıb rulet kimi bükün), üstünə qara istiot səpin, yaxşıca qızdırılmış quyruq yağında qovurun. Hər tərəfi qızaranda duz səpin, xırda doğranıb azca qovrulmuş yerkökü, kərəviz və cəfərini əlavə edin. Qazanın qapağını kip bağlayın. Arada az-az qaynar su əlavə etməklə tam yumşalanacan bişirin. Tam yumşalanda xırda doğranmış pomidor, yarım saatdan sonra isə çalınmış turşumuş süd əlavə edin. 10 dəqiqədən sonra ocaqdan götürün.

Hazır əti çıxarıb nazik doğrayın. Sousu süzün, içinə şərab əlavə edib vam odda 5-6 dəqiqə bişirin, ətin yanında süfrəyə verin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, quyruq, xırda, içinə, səpin, bişirin, sonra, doğranmış, istiot, yerkökü, pomidor, turşumuş, kərəviz, şərab, ocaqdan, saatdan, çalınmış, dəqiqədən, yumşalanacan, qaynar
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN