• Mutancana resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10141

Tarix : 11.03.2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
600 q quşbaşı doğranmış quzu əti
3 x.q. kərə yağı
20 ədəd xırda soğan
1 x.q. un
2 st. ilıq su
0,5 st. kişmiş
5 ədəd ərik qurusu
1 x.q. bal
0,5 st. badam
4 ədəd əncir qurusu
duz

Hazırlanması:
Badamları isti suda 5 dəqiqə qaynadın. Qabıqlarını soyub bir kənara qoyun. 2 x.q. kərə yağını tavada əridin. Əti əlavə edin. Suyunu buraxıb, sonra yenidən özünə çəkincə qovurun. Xırda soğanları təmizləyib əlavə edin, 2-3 dəqiqə qızardın. Un əlavə edib daha 1-2 dəqiqə qovurun. Su əlavə edin. Ət yumşalandan sonra kişmiş, dörd bölünmüş ərik qurusu, bal və duz əlavə edin. 5 dəqiqə bişirdikdən sonra badamları əlavə edin.

Tavanın qapağını bağlayıb vam odda ət tam yumşalınca bişirin. Buluda yığın. Əncirləri 6 yerə bölün. Tavada 1 x.q. kərə yağıyla bir neçə dəqiqə ənciri qovurun. Ənciri ətin üstünə düzün.

Yanında plov verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, dəqiqə, qovurun, sonra, qurusu, kişmiş, bağlayıb, Tavanın, qapağını, yumşalınca, bişirdikdən, qızardın, yumşalandan, bölünmüş, bişirin, badamları, Əncirləri, düzün, üstünə, Yanında
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN