• Pendirli açma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13690

Tarix : 30.11.2015, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər, Duzlu xəmir işləri, Börəklər, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
2 stəkan süd,
1 stəkan duru yağ,
1 stəkan ilıq su,
1 yumurta ağı
2 yemək qaşığı şəkər,
1 az duz.
1 paket yaş maya.
Yetərincə un.

Hazırlanması:
Yoğurma qabına maya və ilıq su alıb mayanı əridin.
Daha sonra digər ərzaqları sırası ilə əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.
Xəmiri otaq temperaturunda 1 saat saxlayın.
Sonra xəmirdən yumurta böyüklüyündə kündələr ayıraraq uzununa ovuc içi qədər açın.
Xəmirin içinə ərimiş marqarin yaxın və üzərinə başqa bir xəmir qoyub təkrar marqarin yaxın.
Iç xərcindən qoyub xəmiri rulon şəklində bükün və simit şəkli verərək uclarını birləşdirin.
Yağlanmış siniyə yerləşdirin.
Daha sonra üzərinə yumurta sarısı sürtüb küncüt, çörək otu səpin.
Yarım saat dincə qoyduqdan sonra əvvəlcədən 200 dərəcə qızdırılmış fırında bişirin.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: sonra, yumurta, stəkan, xəmir, marqarin, qoyub, yaxın, üzərinə, şəkli, simit, uclarını, birləşdirin, verərək, xəmiri, xərcindən, təkrar, Yağlanmış, rulon, şəklində, bükün
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN