• Pelmeni resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 33962

Tarix : 2.09.2015, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Un: 350 qram
Kök:
Göyərti: 1 dəstə
Mal əti: 350 qram
Qoyun quyruq yağı: 150 qram
Soğan: 100 qram
Sarımsaq: 2 diş
süd: 060 ml
Su: 150 ml
Dəfnə yarpağı: 3-4 ədəd
İstiot
Duz

Hazırlanması:
Pelmeni hazırlamaq üçün əvvəlcə xəmir yoğrulur və 20-30 dəqiqə isti yerdə üzəri örtülərək gözlədilir. Mal əti, piy, soğan, sarımsaq iki dəfə ətçəkən maşından keçirilir. Kök rəndələnir, soğan və göyərti kiçik – kiçik doğranır. Kök, soğan, göyərti, duz, istiot, süd ətə əlavə edilir və pelmeninin içliyi yaxşıca qarışdırılır.

Özünü tutan xəmirdən yuxa hazırlanır.Yumru açmalar hazırlanır.

Pelmenini suda bişirmək və yağda qızartmaq mümkündür.

Bişirərkən 1 kq pelmeni üçün 4 litr su qaynadılır. Bu suya duz vurulur və 3-4 ədəd dəfnə yarpağı əlavə olunur.

Yeməyin bişməsi üçün 15 dəqiqə qaynadılır. Bundan sonra xörək isti- isti süfrəyə verilir.

Nuş olsun!


Etiketlər: soğan, qaynadılır, hazırlanır, göyərti, əlavə, kiçik, yarpağı, dəqiqə, xörək, xəmirdən, Yumru, Pelmenini, süfrəyə, verilir, qarışdırılır, yaxşıca, olsun, Özünü, tutan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
ulduz
hazirini alib bisirirem dadli olur
5 sentyabr 2015 21:01
1
Hərçənd ki, indiki zamanda heç kəs qızının olmasını arzulamır. Böyük əksəriyyət oğlu olmasının xəyalını qurur, amma düşünmürlər ki, o oğlu da dünyaya gətirən bu günün istəmədikləri qızı, sabahın ANAsıdır.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN