• Fırında səbzəli toyuq plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13296

Tarix : 25.10.2015, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Aş - Plov, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
5 su b. Düyü
16 toyuq baket
3 şorba k. Kərə yağı
1 yerkökü
1 su b. Yaşıl noxud
1 su s.qarğıdalı
2 pomidor
1 çay b. Zeytun yağı
Duz
İstiot
Toyuq suyu

Hazırlanması:
Toyuq baket qazana alırıq, suyunu qoyuruq və pörtməyə başlayırıq. Toyuğun tünd rəng suyu çıxanda suyunu axıdırıq. Toyuqları sudan keçiririk və təkrar qazana alırıq. Təmiz su tökürük. Duzunu, dənə istiotu, dəfnə yarpaqlarını qoyuruq. Təkrar qazana alaraq qaynadırıq. Düyü yaxşıca yuyuruq və nişastasından təmizləyirik. Düyü süzürük. Qazana zeytun yağı tökürük və düyü qovurmaya başlayırıq.

Kərə yağını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Noxudu əlavə edib qarışdırırıq. Yerkökü rəndələyirik və qazana əlavə edirik, qovururuq. Duzunu atırıq. Qarğıdalını da əlavə edirik. Bütün material yaxşıca qovrulanda yağlanmış yumru soba xonçasına çatdırırıq. Üstünə də gördüyümüz toyuq baket diziyoruz. Toyuq baket kənar hissələrə çevrə şəklində düzürük .Ortaya da doğranmış pomidoru qoyuruq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Toyuğun pörtmüş suyunu qaşıqla plovun üzərinə gəzdirərək tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada plov bişib, toyuqlar qızarana qədər bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, əlavə, qovururuq, atırıq, bişiririk, qaşığı, xörək, qoyuruq, suyla, yağını, istiot, tökürük, dolmalıq, yarpağı, Duzunu, qapağını, örtərək, ətini, ocaqdan, üzümü
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN