• Sobada ədvalı toyuq budları resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 592

Tarix : 4-02-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
6 toyuq budu
3 kartof
1 kasa göbələk
5 diş sarımsaq
1 soğan
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Sosu üçün, qarışdırma qabına zeytun yağını tökürük. Biberiye yarpaqlarını atırıq. Sarımsaqları doğrayıb əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq. Toyuq budları içinə atırıq və yaxşıca qarışdırırıq. But sümüklü saplaq hissələrini alüminium folqa bürüyürük. Yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına düzürük

Kartofları qabıqları ilə birlikdə dağıdırıq və alma kəsiyi olaraq kəsirik. Dilimlərə doğranmış kartofları də eyni sousa qoyub qarışdırırıq və toyuq xonçasındakı boşluqlara düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Yarım saat bişirdikdən sonra məcməyi sobadan çıxarırıq və soyub 4e ayırdığımız soğanı və göbələkləri qoyuruq. Bişirməyə davam edirik. Nəzarət edərək bütövlükdə 1,5 saat qədər bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: atırıq, edirik, qarışdırırıq, toyuq, bişiririk, düzürük, Biberiye, Əvvəldən, boşluqlara, xonçasındakı, isidilmiş, dərəcəlik, kartof, sobada, qoyub, Yarım, kəsirik, olaraq, Dilimlərə, doğranmış
BİZİ İZLƏYİN