• Göbələkli bulqur plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10163

Tarix : 8.04.2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
3 su stəkanı iri bolqar
400 q istridiyə göbələyi
1 soğan
100 q kərə yağı
Zeytun yağı
Ət suyu
Duz
Su

Hazırlanması:
Soğanı yeməli doğrayırıq. Göbələkləri da xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və bolqarı qovururuq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı tökürük və soğanı qovururuq. Göbələyi da əlavə edib qovurmaya davam edirik. Göbələk, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Kərə yağını da əlavə edirik və qovururuq. Bolqarın qazanına göbələkli xərci da əlavə edirik və birgə qarışdırırıq. Ət suyunu axıdırıq. Duzunu atırıq. İsti suyunu da veririk və qapağını örtərək bişiririk.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, edirik, qovururuq, suyunu, zeytun, tökürük, doğrayırıq, bişiririk, çəkənə, buraxıb, qədər, qazanına, Bolqarın, yağını, göbələkli, veririk, qapağını, örtərək, atırıq, Duzunu
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN