• Ətli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 23558

Tarix : 14.02.2016, 13:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 kq dana əti
2 su stəkanı iri bulqur
2 su stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot
Kəklikotu
Su

Hazırlanması:
Dana ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana əti qoyub sotelemeye başlayırıq. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Et, suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk. Ət suyunu çəkəndə bir az da isti su veririk və qapağı örtülü bişirməyə davam edirik. Et bişməsinə yaxın içinə bir az zeytun yağı bir az da kərə yağı qoyub bir az bişiririk.

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qırmızı istiotu və soğanı doğrayırıq. Plov qazanına bir az duru yağ qoyub soğanı qovurmaya başlayırıq. Sonra qırmızı istiotu əlavə edib bir az daha qarışdırırıq. Düyü qoyub qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Bolqarı da qoyub qovurmaya davam edirik. İsti suyunu və duzunu qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Plov bişəndə bir dəfə qarışdırıb boşqaba tökürük. Tam ortasına qovurmanı tökürük. Üzərinə istiot və kəklikotu səpərək süfrəyə veririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyub, suyunu, edirik, bişiririk, bağlayaraq, Qapağını, başlayırıq, qırmızı, davam, veririk, qoyuruq, istiot, stəkanı, əlavə, qovurmaya, tökürük, soğanı, istiotu, doğrayırıq, qarışdırırıq
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN