• Yaşıl noxudlu plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14532

Tarix : 4.07.2016, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
2 su stəkanı düyü
3 su stəkanı qaynar su
1 çay stəkanından bir az az maye yağ
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 kasa yaşıl noxud
2 ədəd orta kök
duz

Hazırlanması:
Düyünü duzlu və isti suda 1 saata yaxın saxlayın.
Kökləri kiçik kiçik doğrayın.
Üzərinə yaşıl noxudları da əlavə edib ikisini kiçik bir qazana qoyun.
Qazana qaynar su töküb tərəvəzləri bişirin. Sonra suyunu süzüb kənara qoyun.
Geniş bir plov qazanına maye yağı boşaldın.
Düyüləri saxladığınız sudan alıb süzün və qazana qoyub qarışdıraraq qovurun.
Düyünün şeffaflaşınca qazana kərəyağını əlavə edək əridin.
Daha sonra 3 su stəkanı qaynar suyu və tərəvəzləri qazana qoyub duzunu tökün.
Qapağını bağlayıb orta atəşdə suyunu çəkənə qədər bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qazana, kiçik, qaynar, stəkanı, qoyun, əlavə, suyunu, qoyub, tərəvəzləri, bişirin, yaşıl, qovurun, Düyünün, şeffaflaşınca, qarışdıraraq, stəkanından, Düyüləri, saxladığınız, sudan, süzün
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN