• Qoyun ətindən korma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5544

Tarix : 15.11.2017, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
- Ət (qoyun) sümüksüz- 800 qr
- Yağ (bitki) - 0.25 st.
- Soğan (baş) - 2 ədəd
- Braziliya fıstığı (keşyu) - 100 qr
- Qaram masala - 6 ç.q.
- Bibər (qırmızı, acı) - 6 ədəd
- Zəfəran (sürgəcdən keçirilmiş) - 2.5 sm
- Keşniş (doğranmış) - 1 x.q.
- Qaymaq (az yağlı) - 1 st.
- Duz - zövqə görə
- Şirə (limon) - 2 ç.q.
- Keşniş yarpağı və limon dilimləri - bəzək üçün

Hazırlanması:
1) Qoyun ətini yuyun, qurulayın, artıq piylərini təmizləyin, kub şəklində doğrayın (5sm.);
2) Qazanda yağı qızdırın, qoyun ətini qızardın;
3) Xırda doğranmış soğanı əlavə edin, 5 dəq. qovurun, tez-tez qarışdırın;
4) Ədviyyatları əlavə edin: masala, çili, zəncəfil. 2 dəq. yenə qovurun;
5) Keşniş, qaymaq və 0.25 stəkan su əlavə edin. Qaynadın, sonra qapağını örtün və 1 saata yaxın bişirin (ət tam yumşaq olana qədər). Limon şirəsi əlavə edin, qarışdırın;
6) Süfrəyə isti şəkildə verin. Üzərinə keşniş səpin və limon dilimləri ilə bəzəyin.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, limon, Keşniş, masala, doğranmış, ətini, dilimləri, qovurun, qoyun, qarışdırın, örtün, sonra, qapağını, qaymaq, soğanı, Ədviyyatları, zəncəfil, stəkan, Qaynadın, yaxın
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica