• Çanaxi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 315

Tarix : 26-11-2017, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
800 q qoyun əti
3 baş soğan
500 q kartof
500 q badımcan
500 q pomidor
1 l pomidor şirəsi
quru acika (zövqə görə)
1 dəstə keşniş
1 dəstə cəfəri
3 diş sarımsaq
duz

Hazırlanması:
Kartof, badımcan və pomidoru kubik doğrayın. Əti quşbaşı doğrayın.
Ərzağı küpəyə lay-lay düzün, hər layı duzlayıb azca acika vurun - soğan + badımcan + kartof + xırdalanmış göyərti və pomidor + ən sonda qoyun əti. Hər küpənin içinə pomidor şirəsi töküb ağzına folqa çəkin. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 2 saat bişirin. İlk yarım saatdan sonra temperaturu bir qədər azaldın. Hazır xörəyə bir qədər də doğranmış göyərti və xırdalanmış sarımsaq əlavə edin. 10 dəqiqə dəmdə qalandan sonra süfrəyə verin.

Nuş olsun!
Etiketlər: pomidor, badımcan, xırdalanmış, qədər, göyərti, sonra, sarımsaq, qoyun, doğrayın, kartof, soğan, şirəsi, dəstə, acika, saatdan, yarım, qızdırılmış, sobada, bişirin, temperaturu
BİZİ İZLƏYİN