• Ördəkli basdırma plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8027

Tarix : 9.12.2016, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
1 ədəd ördək (yağlı)
250 qr kərə yağı
200 qr qoz ləpəsi
2 ədəd baş soğan
1 kq düyü
Su
Duz, istiot

Hazırlanması:
Düyü yuyulur, 3-4 saat suda saxlanıb suyu süzülür. Soğan sürtkəcdən keçirilib suyu sıxılır. Soğanın üzərinə ətçəkən maşınından keçirilmiş qoz, duz, istiot əlavə edilib qarışdırılır. Qarışıq əzilir. Ördəyin üzərinə su, bir qədər qoz-soğan qarışığı, duz əlavə olunub bişirilir. Ördək bişənə yaxın sudan çıxarılır. Qaynayan suya yağ, yerdə qalan qoz-soğan qarışığı və düyünün yarısı tökülür. Düyünün üstünə ördək yerləşdirilib üzərinə qalan düyü əlavə edilir. Plovun üzərinə bir qədər su tökülüb 1saat zəif odda bişirilir.

Nuş olsun!

Etiketlər: üzərinə, əlavə, soğan, bişirilir, ördək, istiot, qarışığı, qədər, qalan, çıxarılır, bişənə, Ördək, Qaynayan, yaxın, sudan, düyünün, edilir, Plovun, tökülüb, 1saat
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN