• Ördəkli basdırma plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17376

Tarix : 9.12.2016, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 ədəd ördək (yağlı)
250 qr kərə yağı
200 qr qoz ləpəsi
2 ədəd baş soğan
1 kq düyü
Su
Duz, istiot

Hazırlanması:
Düyü yuyulur, 3-4 saat suda saxlanıb suyu süzülür. Soğan sürtkəcdən keçirilib suyu sıxılır. Soğanın üzərinə ətçəkən maşınından keçirilmiş qoz, duz, istiot əlavə edilib qarışdırılır. Qarışıq əzilir. Ördəyin üzərinə su, bir qədər qoz-soğan qarışığı, duz əlavə olunub bişirilir. Ördək bişənə yaxın sudan çıxarılır. Qaynayan suya yağ, yerdə qalan qoz-soğan qarışığı və düyünün yarısı tökülür. Düyünün üstünə ördək yerləşdirilib üzərinə qalan düyü əlavə edilir. Plovun üzərinə bir qədər su tökülüb 1saat zəif odda bişirilir.

Nuş olsun!


Etiketlər: üzərinə, əlavə, soğan, bişirilir, ördək, istiot, qarışığı, qədər, qalan, çıxarılır, bişənə, Ördək, Qaynayan, yaxın, sudan, düyünün, edilir, Plovun, tökülüb, 1saat
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN