• Qiyməli kələm zapekankası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7405

Tarix : 21.08.2014, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 iri baş kələm
500 q qiymə
50 q göbələk qurusu
1 iri soğan
2 yumurta
100 q xama
60 q parmezan
4 x.q. bitki yağı

Hazırlanması:
Dərin qaba quru göbələyi qoyun, üzərinə 1 st. qaynar su tökün, 30 dəqiqə saxlayın.

Kələmin üst yarpaqlarını çıxarıb atın, yuyun, xırda doğrayın, özəyini atın.

Tavada 1 x.q. bitki yağını qızdırın, kələmi əlavə edin, 5-7 dəqiqə qovurun. Sonra yarım stəkan su əlavə edib hazır olanadək bişirin (6-8 dəqiqə). Ləyənə yığın.

Soğanı təmizləyib xırda doğrayın. Elə həmin tavada daha 1 x.q. bitki yağında qiymə, duz, istiot ilə birlikdə 6-8 dəqiqə qovurun. Başqa ləyənə yığın.

İslatdığınız göbələkləri kəfkirlə çıxarın, salfetin üstündə qurulayıb iri doğrayın. Təmiz tavaya qoyub üzərinə yağ tökün, 5-7 dəqiqə qovurun.

Sinini yağın qalanıyla yağlayın, lay-lay kələmi, əti, göbələyi, sonra yenə kələmi döşəyin.

Sous hazırlayın: yumurtanı xama ilə çalın, sürtgəcdən keçirilmiş pendirlə qarışdırın.

Bunu zapekankanın üzərinə gəzdirin. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə, üstü qızaranadək bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: dəqiqə, üzərinə, qovurun, kələmi, bitki, doğrayın, göbələyi, tökün, bişirin, yığın, əlavə, qiymə, xırda, Təmiz, tavaya, qoyub, üstündə, İslatdığınız, ləyənə, Başqa
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica