Tərkibi:1 kq şirin bibər,
1 stəkan şor və ya yarım yağlı pendir,
1qəhvə fincanı zeytun yağı
Hazırlanması:Şirin bibərləri zəif atəşdə közləyin.
Fırın ya da ocaq üzərində hazırlayacağınız közləmə o ləzzəti həqiqətən də verməyəcəkdir.
Közlənmiş bibərlərinizin qabıqlarını gözəlcə soyun.
Orta böyüklükdə bir sahana uçları sahanın ortasında birləşəcək şəkildə yan -yana sıx-sıx düzün.
Bibərlərinizin üzərinə öncə pendirlərinizi hər yanına örtəcək şəkildə səpin.
Zeytun yağını da gəzdirib qapağını qapadın.
Vam odda pendirlər əriyib bir az çəkildikdən sonra bişməyə alın.
Soyuyar-soyumaz servisə alın.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkildə, üzərinə, pendirlərinizi, yanına, səpin, örtəcək, Bibərlərinizin, düzün, uçları, sahanın, ortasında, birləşəcək, Zeytun, yağını, bişməyə, sonra, Soyuyar, soyumaz, servisə, çəkildikdən