Tərkibi:
3 kabak
3 yerkökü
1 stəkan süzülmüş qatıq
3 xörək qaşığı mayonez
3 xörək qaşığı zeytun yağı
5-6 ədəd kornişon turşusu
1 çay qaşığı çili bibəri
1 çay qaşığı quru nanə
1 çay qaşığı duz
Hazırlanması:
Yerkökü və kabakı soyuruq və rəndələyirik. Ayrı-ayrı tavalarda qızardırıq. Yemək bişirərkən yağ əlavə etmək lazım deyil.
Yerkökü və kabakı soyumaq üçün buraxırıq. Kornişon turşumuzu kublar halında kəsdik.
Qarışığa süzmədən əlavə etməyin, çünki kabak qaldığı müddətdə sulanacaqdır.
Bütün maddələri böyük bir qabda qarışdırırıq və xidmət qabımıza götürürük.
Soyuducuda saxlaya bilərsiniz. Soyuducuda çox müddət saxlamağınızı məsləhət görmürük.
Nuş olsun!