Tərkibi:2 yumurta
2 x.q. şəkər tozu
0,5 ç.q. duz
1,5 ç.q. quru maya
2 st. isti qatıq
100 q bitki yağı
un (oladi xəmiri kimi alınanadək tələb olunan qədər)
İç üçün:1 kq kələm
1-2 baş soğan
bitki yağı
duz
istiot
Hazırlanması:Mayanı qatıqla qarışdırın, bir qədər saxlayın, sonra digər ərzaqları da qatıb xəmir hazırlayın. İsti yerə qoyun ki, gəlsin.
Bu müddətdə kələmi xırda doğrayıb soğanla bitki yağında qovurun. Bişdikdən sonra duz və qara istiot əlavə edin. Soyudun.
Siniyə xəmirin bir hissəsini əlavə edin. Üstünə içi qoyun. Xəmirin qalanını üstünə tökün.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: bitki, istiot, sonra, əlavə, qədər, qoyun, Soyudun, Siniyə, xəmirin, hissəsini, yumurta, Bişdikdən, doğrayıb, soğanla, yağında, qovurun, Üstünə, Xəmirin, sobada, dəqiqə