Tərkibi:1 kq kartof
3 ədəd yumurta
1 ədad baş soğan
60 qr un
1 ç/q qabartma tozu
120 ml bitki yağı
duz
istiot
muskat
alma sousu
Hazırlanması:1. Lazım olan inqredientlər.
2. Kartof təmizlənir və iri sürtkəcdən keçirilir.
3. Yumurtalar bir boşqabda çalınır. Kartofa xırda doğranmış soğan, çalınmış yumurtalar, qabartma tozu ilə qarışdırılmış un, muskat, duz və istiot əlavə edilir.
4. Hamısı yaxşı qarışdırılır.
5. Yağ tavada qızdırılır. Əlnən oladı hazırlanır, azacıq sıxılıb suyundan təmizlənir və rəngi qızarana qədər yağda qızardılır.
6. Hər tərəfli şəkildəki kimi qızardılır.
7. Və budur! Dadlı kartof oladiləri hazırdır! Saytımızda resepti olan alma sousu ilə oladiləri isti-isti süfrəyə vermək olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: kartof, sousu, muskat, Saytımızda, istiot, qızardılır, təmizlənir, resepti, qabartma, Kartof, oladiləri, soğan, qarışdırılır, olsun, tavada, Əlnən, oladı, yaxşı, qızdırılır, edilir