Tərkibi:4 ədəd yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
3/4 su stəkanı günəbaxan yağı
1/2 su stəkanı qatıq
1/2 su bardağı ələnmiş un
3/4 su stəkanı xaşxaş toxumu
2 su stəkanı un
1 paket qabartma tozu
1/2 şirin qaşığı limon suyu
2,5 su stəkanı toz şəkər
2,5 su stəkanı su
1 şirin qaşığı təzə sıxılmış limon suyu
1 paket krem şanti
3/4 su stəkanı soyuq süd
Hazırlanması:Soyuması lazım olduğu üçün əvvəlcə şirininin şərbətini hazırlayın. Şəkər tozu və suyu dərin bir qazana alın.
Şəkər tozu əriyənə qədər taxta bir qaşıqla saldığınız şirə qarışığını, zəif odda sirop konsistensiyasına gələnə qədər qaynadın. Qaynayır olan şərbətə təzə sıxılmış limon suyunu əlavə etdikdən sonra ocaqdan götürün. Soyuması üçün bir kənarda gözlədin.
Şirniyyatı hazırlamaq üçün; Yumurtaları qarışdırma qabına alın. Şəkər tozu əlavə etdiyiniz yumurtaları ağa çalan bir rəng alana qədər mikser köməyi ilə qarışdırın. Sıra ilə; Ayçiçek yağı və qatıq əlavə edib qarışdırma prosesini davam etdirin.
Şirniyyata adını verən xaşxaş toxumunu, irmik və ələnmiş unu qadın. Təzə sıxılmış limon suyla köpükləndirdiyiniz qabartma tozunu əlavə edin. Hamar bir konsistensiya alandan sonra şirniyat xərcini yağlanmış temperatura dözümlü bir soba qabına köçürün. Soba sinisində bərabər yüksəklikdə olduğundan əmin olduğunuz xaşxaşlı şirini əvvəldən isidilmiş 170 dərəcə sobada qabarıb, rəng alana qədər təxminən 40-45 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxdıqdan sonra iti bir bıçaq köməyiylə dilimlədiyiniz şirniyyatın üzərinə soyuyan şərbəti bir qaşıq köməyiylə tökün.
Toz krem şantiyi, soyuq südlə çalıb konsistensiya götürməsi üçün şirin salarkən qısa bir müddət soyuducuda gözlədin. Son olaraq üzərini çırpılmış krem şantiyle tutduğunuz şirini əlavə edərək xidmətə hazır hala gətirəcəksiz. Bax, bu qədər asan!
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, qədər, əlavə, limon, şirin, Şəkər, sıxılmış, sonra, Soyuması, ələnmiş, qarışdırma, qabına, konsistensiya, şirini, şəkər, soyuq, köməyiylə, qabartma, paket, xaşxaş