• Ərzurum sayağı kor kətə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 751

Tarix : 15-08-2015, 16:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
3 yemək qaşığı kərə yağı,
Aldığı qədər un,
3 su stəkanı süd,
1 çay stəkanı duru yağ,
1 şirniyyat qaşığı şəkər,
Duz,
1 paket yaş maya,
Kərə yağı ,
un,
2 yumurta

Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmirin ərzaqlarını qarışdırıb xəmiri yoğurun.
Mayalanmaya qoyun.
Diğər yanda isəiçi hazırlayın.
Bunun üçün kərə yağını əridin, unu qatın duz da ataraq qarışdırın.
Unu çox da qovurmayın.
İç cox da yağlı olmasın quru olsun.
Mayalanan xəmirdən istədiyiniz böyüklükdə kündələr hazırlayın.
Əl ilə açılan kündələrin içinə içi koyn və bükün.
İç qoyulub bükülən xəmirləri yayaraq yağlanmıs siniyə qoyun.
Siniyə qoyulan kətələri əl ilə basdıraraq yayın.
Üzərinə yumurta sürtün və çəngəl ilə üzərinə şəkillər vurun.
Sinidə də mayalamağa qoyun.
180 dərəcəli fırında bişirin.
Not: İstəyə görə içinə qoz da qoya bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, yumurta, hazırlayın, içinə, stəkanı, olsun, qaşığı, siniyə, yağlanmıs, Siniyə, qoyulan, kətələri, yayaraq, xəmirləri, kündələrin, yemək, bükün, bükülən, qoyulub
BİZİ İZLƏYİN