• Kefirli çiyələkli bahar keksi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1253

Tarix : 3.06.2018, 18:00

Bölmə : Piroq və Kekslər, Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
90 gr (6 yemək qaşığı) kərəyağ (otaq temperaturunda yumşalmış)
210 gr (1,5 su stəkanı) un
6 gr (1,5 yemək qaşığı) qabartma tozu
4 gr (yarım yemək qaşığı) duz
200 gr (1 su stəkanı) şəkər tozu
1 yumurta
120 ml (1/2 su stəkanı) kefir (vəya süd, və ya ayran)
1 yemək qaşığı vanil
400 gr çiyələk (təmizlənmiş və ikiyə kəsilmiş)
1 yemək qaşığı şəkər tozu (üzərinə səpmək üçün)

Hazırlanması:
Sobanızı 180 dərəcədə isidin.
Keks qabınızın hər yerini yumşaq kərəyağı və ya marqarinlə yağlayın.
Dibinə yağlı kağız sərin.
Bir qaba qabartma tozu və unu tökün.
Ayrı bir kasada kefir, yumurta və vanil çalın.
Digər qabda yumşaq kərəyağı və şəkər tozunu təqribən 3 dəqiqə krem kimi olana qədər çalın.
Çalmağa davam edərkən bir yandan kefiri əlavə edin.
Qarışanda quru qarışımı da əlavə edin və qarışana qədər çalın.
Xəmiri keks qabınıza tökün.
Üzərinə çiyələkləri aralarında boşluq qoymadan düzün.
1 yemək qaşığı şəkər tozunu hər yerinə səpin.
Sobada 10 dəqiqə bişdikdən sonra temperaturu 160 dərəcəyə salın.
1 saat bişdikdən sonra çıxarın.

Nuş olsun!
Etiketlər: yemək, qaşığı, şəkər, çalın, stəkanı, yumşaq, kərəyağı, əlavə, tökün, qədər, bişdikdən, vanil, yumurta, qabartma, dəqiqə, kefir, tozunu, sonra, qarışımı, Çalmağa
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN