• Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12129

Tarix : 7.11.2016, 22:00

Bölmə : Meyvəli şirniyyatlar, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


400 q un
50 q + 6 x.q. şəkər tozu
1 paket vanilli şəkər tozu
1 paket quru maya (yaxud 12 q yaş maya)
1/2 ç.q. duz
60 q + 80 q yumşaldılmış kərə yağı
80 ml süd
50 ml su
2 yumurta
2 portağal
150 q kişmiş
1 ç.q. darçın tozu

qlazur:
125 q şəkər pudrası
2 x.q. su


Un, 50 q şəkər tozu, vanilli şəkər tozu, maya və duzu qarışdırıb yumurta əlavə edin.

60 q kərə yağını zəif odda əridin, südlə su əlavə edib ocaqdan götürün.

Südlü-yağlı qarışığı unlu qarışığa əlavə edib elastik xəmir yoğurun.

Xəmir olan qabı 1 saat isti yerdə saxlayın. Həcmi 2 dəfə artmalıdır.

Portağalları qaynar suda yuyun, sonra qabığını sürtgəcin xırda gözündən keçirin.

Kişmişi yuyub sedraya əlavə edin, bıçaqla iri doğrayın.

Gəlmiş xəmiri bir də yoğurub un səpilmiş masada 50x50 sm ölçüdə yayın.

Xəmirin üzərinə yumşaldılmış kərə yağı çəkin. Kətəkəsən, yaxud iti bıçaqla xəmiri 6 ədəd 8 sm enində şəridə bölün. Sonra eninə beş dəfə kəsin (8x10 sm ölçüdə düzbucaqlılar alınacaq).

Şəkər tozunu darçınla qarışdırıb bu düzbucaqlıların üzərinə səpin. Üzərinə kişmişlə sedra qarışığını bərabər yayın.

Keks formasını (26x11 sm) yağlayın, un səpin, sonra formanı bir enli kasanın içinə qoyun (çəpəki dayansın deyə).

Düzbucaqlıları azca eninə və uzununa dartışdıraraq iki qatlayın. Sonra formanın içinə bir dəfə "tikişi" üzüaşağı, o biri dəfə üzüyuxarı olmaqla üst-üstə düzün. Çox basmayın.

Bütün xəmir parçalarını yerləşdirdikdən sonra formanı düz qoyun. Layları əlinizlə düzəldin.

Formanı isti yerdə 15 dəqiqə saxlayın.

175 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə biqirin. 20 dəqiqə sonra yoxlayın, əgər üzəri çox qızarırsa, folqa çəkin.

Hazır çörəyi çıxarıb şəbəkənin üzərində 10 dəqiqə saxlayın, sonra isə formadan çıxarın.

Qlazur: şəkər pudrası ilə suyu çalın, çörəyin üzərinə çəkin. Soyudun.

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT

Portağallı çörək resepti - FOTO RESEPT


Etiketlər: şəkər, sonra, dəqiqə, əlavə, üzərinə, saxlayın, çəkin, bıçaqla, içinə, qoyun, yerdə, xəmiri, formanı, xəmir, səpin, yayın, ölçüdə, Sonra, eninə, yumşaldılmış
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN