• Qozlu un halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1242

Tarix : 6.05.2021, 10:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
100 qram kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
2 stəkan un
Yarım stəkandan bir az çox qırıq qoz

Şərbətinə görə:
2 stəkan toz şəkər
3 stəkan isti su və ya süd

Hazırlanması:
Halva şərbəti üçün bir qabda isti su (su yerinə süd edə bilərsiniz) və şəkər tozu qarışdırırıq. Şəkər kifayət qədər əriyir, qaynadılmasına ehtiyac yoxdur.
Kərə yağı və yağı bir qazanda əridək.Yağ əridikdən sonra 2 stəkan un əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırıb sobanın altını açmadan 20 dəqiqə bişirin. (un qəhvəyi olana qədər).Un qovrulduqdan sonra qoz əlavə edib 1-2 dəqiqə daha qovurun.Un qovrulduqdan sonra şərbəti yavaşca əlavə edib şərbət sorulana qədər davamlı qarışdırırıq. (davamlı qarışdırmaq vacibdir yoxsa yumru olacaq).Hazır halvamızı sobadan götürdükdən sonra bir xörək qaşığı ilə forma verək.
Un halvamız xidmətə hazırdır.

Nuş olsun!

Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN