• Milli mətbəximizin incisi paxlava resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12941

Tarix : 12.01.2017, 12:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar, Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Ülviyyə Zeynalova




Tərkibi:
400 g kərə yağı
800 g smetan
14 st (2kg) un
6 yumurta(3-nün sarısı üzəri üçün)
çimdik duz
vanil
1 x q sirkə
yarım ç q soda
300 g ərinmiş kərə yağı(ara qatlar üçün)
500 g fındıq
500 g qoz
1 kg şəkər işçlik üçün
3 st şəkər şərbət üçün
4 st su şərbət üçün

Hazırlanması:
Hazırlanmasını hamının bildiyi üçün qeyd etmirəm...sadəcə bəzi xırdalıqalrı qeyd edim.Şərbəti çox qatı etməyin onda quruyur və bərk olur paxlava.Və bu resept 30 ədəd şəkərbura və 2 list paxlava üçündür.Paxlavaların içinin ağ olması üçün içliyə işlətdiyiniz qoz-fındığın mütləq qabıqları soyulmuşunu istifadə edin.Kündələri balaca edin və nazik yayın.

Nuş olsun!
Etiketlər: şərbət, paxlava, şəkər, olması, içliyə, içinin, üçündür, resept, şəkərbura, Paxlavaların, işlətdiyiniz, Kündələri, balaca, nazik, yayın, istifadə, soyulmuşunu, fındığın, mütləq, qabıqları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN