• Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2249

Tarix : 3.04.2017, 14:00

Bölmə : Peçenye reseptləri, Xəmir işləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1kq un
3 ədəd yumurta sarısı
250 qr kərə yağı
100 qr xama
1 stəkan ilıq süd
1ədəd vanil
duz

Xəmir maya üçün:
1 çay qaşığı- quru maya
1 çay qaşığı -şəkər tozu
1 çay qaşığı-un
isti su

iç:
qabıqsız fındıq ləpəsi
şəkər tozu
1 çay qaşığı hil

Hazırlanması:
Xəmirdən əvvəl xəmirmayanı hazırlamaq lazımdır. Belə ki 1/3 stəkan isti suyun içinə maya, un, və şəkər tozunu əlavə edin. Yaxşıca qarışdırıb, ağzını örtün. 5 dəqiqə kənarda saxlayın.

Dərin bir qabda yumurta sarısı ilə kərə yağını yaxşıca qarışdırıb üzərinə süd, duz və vanili əlavə edin. Daha sonra xamanı əlavə edib əvvəlcədən hazırladığınız xəmirmayanı da üzərinə töküb qarışdırmağa davam edin. Başqa tərəfdə dərin qaba 1 kq. un töküb, üzərinə bayaqkı qarışığı əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmir yoğuran zaman yanınıza ilıq süd qoyun. Xəmir bərk olarsa, hərdən bir əlinizi südlə isladıb xəmiri yoğurmağa davam edin. Xəmirin üstünü bağlayıb, 1 saat acımağa qoyun.
Xəmir acıyana qədər şəkərburanın içini hazırlamağa başlayın. Belə ki tavanı ocağa qoyub içinə findıq ləpəsini töküb, qabığı soyulana qədər qovurun. Evdə blender varsa, blenderdən,yoxsa sürtgəcdən keçirib üzərinə hil (Həvəngdə mütləq əzin) və şəkər tozunu əlavə edin. İçlik hazırdır.
Yoğrulmuş xəmiri kündələrə ayırın. Hər kündəni oxlovla açıb, kiçik dairələr yayın. Hər birinin arasına bir xörək qaşığı iç qoyub, dairəni aypara şəklində bükün. Kənarlarını barmağınızla bərkidib, bura-bura bükün. Şəkərburaların üstünü maqqaşla bəzəyin. Daha sonra listə yığıb, sobada 15-20 dəqiqə bişirin.

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT

Şəkərbura resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, əlavə, şəkər, Xəmir, üzərinə, töküb, stəkan, tozunu, içinə, qarışdırıb, qoyun, sonra, davam, yumurta, dəqiqə, bükün, xəmiri, sarısı, qoyub, üstünü
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN