Biskivit üçün:20 - 22 dm qab üçün
5 yumurta
1 stəkən un
1xq Kraxmal (olmasada olar)
1 stəkən şəkər tozu
Qabartma və ya soda
Vanel
5 xq. isti su
Sous üçün:1 st portağal suyu
4 yumurta sarısı
2 xqq şəkər tozu
1 bütöv portağal qabığı (rəndələnmiş)
Krem üçün:Qaymaq,
bişmiş qatlaşdırılmış süd
Hazırlanması:Sosu hazırlanması:Hamısı qarışdırılıb qaynadılır. Süzülür
Yumurtalar çalınır biraz sonra az az şəkər əlavə olunur ardınca su + Çalınır tam qatılaşanda qabartma tozunu elave edirəm. Əgər soda vuracamsa, unu az az eledikden sonra sodanıda əlavə edirəm.
Mənim sobam kumteldi. Üzərini yandırır. 140 dərəcədə 40 dəqiqə altı bişirirəm axırda 5 dəqiqə üstünü sancıram. Hazırdı. Çıxarıram. Soyuyur. Biskivit bükürəm strec və ya salafana qoyuram soyuducuya. Ən azı 5 saat qalmalıdır.
Sonra üç yerə böldüm. Siropladım, Portağallı sous sürtdüm biskivitə üzərindən krem+karamel+qoz . Çox ləzzətli olur.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, edirəm, portağal, Biskivit, dəqiqə, stəkən, sonra, yumurta, üstünü, sancıram, Çıxarıram, Hazırdı, axırda, yandırır, kumteldi, sobam, Üzərini, Soyuyur, dərəcədə